21 Mar, 2021

Vreme je za pranje tepiha

Autor iskra69 11:48 | Permalink Permalink | Comments Komentari (0) | Trackback Trekbekovi (0) | Društvo

Proleće je i u većini domova kreće prolećno sređivanje stana ili kuće u kojoj živimo. Pored detaljnog čišćenja nameštaja, prašine ili krečenja vreme je i za pranje tepiha. Tokom jeseni i zime neminovno unosimo veću količinu prljavštine na našoj obući koja se taloži na stazama i tepisima u našem stanu. Porastom temperature stiču se uslovi da se tepisi operu, a najlakši način da to uradimo je da angažujemo neki tepih servis u Beogradu kojih ima veliki broj. Kada je u pitanju tepih servis Zemun ima nekoliko kvalitetnih servisa a jedan od njih je svakako tepih servis Rojal sa Altine koji pruža usluge pranja tepiha preko 25 godina.


Čišćenje tepiha je moguće obaviti i kod kuće ukoliko imamo dvorište. Prvo je neophodno okačiti tepih o neki ram i dobro ga izudarati kako bi se na taj način mehanički isterala prašina, mrve i druge nečistoće koje su se vremenom nataložile u tepihu. Nakon toga započinje pranje tepiha na nekoj ravnoj podlozi, najčešće nekoj betonskoj terasi ili ploči. Potrebno je natopiti tepih vodom, zatim naneti deterdžent a nakon toga dobro izribati tepih nekom jakom četkom ili kao nekada mrežastim džakom za krompir. Nakon ribanja tepiha deterdžentom potrebno je isprati tepih čistom vodom i ponovo ga okačiti na ram kako bi se ocedio od viška vode.


Ceo ovaj proces je izuzetno težak za rad i zahteva dvorište kako bi se obavio. I ne samo to nego jednostavno ne postiže se isti efekat kao kada tepih servis odradi dubinsko pranje tepiha sa mašinom predviđenom za to. Najbolji primer za to su dlake od domaćih životinja koje je praktično nemoguće očistiti ručno jer se uvuku duboko u strukturu tepiha. Drugi problem koji se javlja kod ručnog pranja tepiha je uklanjanje fleka. Svaki profesionalni tepih servis dubinsko pranje tepiha obavlja uz pomoć posebnih hemikalija predviđenih za otklanjanje i najupornijih mrlja nastalih od različitih nečistoća. Nakon njihovog pranja i tretiranja tepiha hemikalijama tepihu se vraća prvobitna čistoća i sjaj.


U situaciji kada živimo u stanu ovo o čemu smo pisali jednostavno nije moguće. Jedini način da očistite tepihe je da angažujete neki tepih servis. Kada je u pitanju tepih servis Beograd ima veliki broj kvalitetnih tepih servisa koji već dugi niz godina pruža svojim klijentima kvalitetne usluge pranja tepiha. Oni dolaze kod vas na adresu preuzimaju tepihe, obave pranje i čišćenje tepiha i vraćaju vam ih nazad besplatno.

Komentari
Dodaj komentar
Dodaj komentar

Zapamti me